Pages

Kissat


Tässä siivoaa itseään pienen pieni apulaiseni Pikkis-Miina. Miina tuli meille 2003 joulukuussa, hyvin arkana nuorena tyttönä. Vihreä tatuointi näkyy korvassa. Miina on paikallisen eläinsuojeluyhdistyksen kissoja. Todennäköisest Miina on sisäsiittoinen (tämä on aivan arvailua, ei ole tutkittu), koska on paljon pienempi kun meidän muut kissat. Painoa Miinalla on reilu kilo, kun suurin kollimme Eetu painaa yli seitsemän kiloa. Eetusta sitten myöhemmin lisää.
Miina viihtyy vierelläni sohvalla, kun teen käsitöitä, välillä nukkuen ja välillä on sellainen "lankasahuri" että meinaa hermot mennä. ;)Kun meidän nuorimmat kissat joskus innostuvat Miinaa juoksuttamaan, Miina pinkaisee nopeasti viereen sohvalle ja istuu viereeni kuin sanoen sopii tulla yrittämään nyt lennätystä. Ai kuka meillä pitää kissat ruodussa, taitaa olla minä. Miina on ainakin sitä mieltä. :)


 
 
Vanhin kissamme on Masa. Masa tuli meille vuonna 2000 joulukuun alussa. Silloin tuli myös valkoinen Väiski-kissa, mutta Väiski jouduttiin lopettamaan halvauksen vuoksi vuonna 2009 huhtikuussa.
Masa on sellainen oman tien kulkija, ei oikeinperusta muista kissoista. Sietää kyllä toisia kissoja, mutta tykkää kuitenkin olla yksinään.
 

 
Masalla on töpöhäntä. Vuosien aikana on selvinnyt; että Masalla on takaosassa kehityshäiriö, mutta se ei paljon haittaa kulkemista. Nyt alkaa jo vähän näkyä vanhuuden merkkejä sekin kuuluu elämään.
Masa on innokas tutkimaan kaikenlaista, jos esim. auton ovi jää auki vähäksi aikaa. Jos Masa on pihalla, taatusti se löytyy sieltä autosta. :)
Maisa on tullut meille 2001 lokakuussa. Maisa on eritttäin arka kissa. Kesti viisi vuotta, että Maisa tuli syliini itse. Vieläkään Maisa ei tykkää nostelusta ja lyö tassulla jos on asiasta eri mieltä. Kun vaan jaksaa olla itse rauhallinen, niin homma hoituu kyllä.Maisa tykkäsi kaveerata Ripa kanssa tosi paljon. Ripa tuli meille lokakuussa 2003. Ripa on siirtynyt jo paremmille hiirimaille pitkän iän saavutettua. Nykyisin Maisa kaveeraa eniten Väiskin kanssa. Meillä on siis uusi Väiski. Maisa on opettanut meille kissa psykologiaa kaikkein eniten. On hienoa nähdä, kuinka kuitenkin kaiken pahan jälkeen Maisa meihin luottaa. Maisa on enemmän mieheni kissa kuin minun. Maisa "käskyttää" miestäni avaamaan oven ja laittamaan ruokaa ja maitoa kuppiin. Että on kiva seurata tilannetta sivusta. Maisa tykkää Hylamaidosta yli kaiken eikä se laita mahaa sekaisin.

 

Ei kommentteja: