Pages

sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Viimeisimpiä käsitöitä ja apulaisen esittelyä


Tässä ensimmäisenä on pesuun lähdössä Eskimolangasta kudotut lapaset. Nämä ovat toinen kokeiluni. Ensimmäiset meni jo tyttären käyttöön. Pienet mollamaijat 4,5 cm korkeita, joten lapasilla on kokoa. Mollat on tehnyt aikaisemmin, oma suunnittelema, ihan alusta alkaen ommeltu käsin ja mekko kudottu ohuesta puuvillalangasta.Pipo on kudottu 7-veikan viininpunaisella langalla, ohje löytyi Dropsin sivuilta.


Tässä on lankana Rose mohair ja 7-veikka, ohje on Ullan neule sivuilta Sirle-niminen pipo. Tein toisenkin Sirle-pipon, joka meni myös tyttäreni käyttöön.


Tässä kuvassa on alla käsityökorin pohjaa, jota virkkaan 8 koukulla. Pikku sukat on kudottu Zeldalta ostetusta langasta nimeltään Koltiainen. Sukkien korkeus on 4 cm ja pituus 3 cm. Sopisivat vaikka rintakoruksi.


Pallojakaan en ole ihan unohtanut, tässä uusimpia...

Tässä siivoaa itseään pienen pieni apulaiseni Pikkis-Miina. Miina tuli meille 2003 joulukuussa, hyvin arkana nuorena tyttönä. Vihreä tatuointi näkyy korvassa. Miina on paikallisen eläinsuojeluyhdistyksen kissoja. Todennäköisest Miinaa on sisäsiittoinen (tämä on aivan arvailua, ei ole tutkittu), koska on paljon pienempi kun meidän muut kissat. Painoa Miinalla on reilu kilo, kun suurin kollimme Eetu painaa yli seitsemän kiloa. Eetusta sitten myöhemmin lisää.
Miina viihtyy vierelläni sohvalla, kun teen käsitöitä, välillä nukkuen ja välillä on sellainen "lankasahuri" että meinaa hermot mennä. ;)
Kun meidän nuorimmat kissat joskus innostuvat Miinaa juoksuttamaan, Miina pinkaisee nopeasti viereen sohvalle ja istuu viereeni kuin sanoen sopii tulla yrittämään nyt lennätystä. Ai kuka meillä pitää kissat ruodussa, taitaa olla minä. Miina on ainakin sitä mieltä. :)

Seuraavan kissan esittely myöhemmin..

2 kommenttia:

Sirkka kirjoitti...

Hienoja käsitöitä kaikki ja apulainen on oikea söpöläinen.

Zelda kirjoitti...

Kyllä tuo Miina on oikea söpöläinen sydämensärkijä. Muistuttaa edesmennyttä Valtteriamme väriltään. Suloiset pikkusukat ja hurjasti upeita valmistuneita töitä.